Wersje kompatybilne
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 140 g de harina de repostería
- 150 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar
- 130 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 50 g de mantequilla Lurpak®
Vueltas
- 50 g de harina de fuerza
- 250 g de mantequilla en un bloque Lurpak®
Horneado
- 1 huevo
- 2 cucharadas de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1524 kJ / 565 kcal
- Białko
- 4.69 g
- Węglowodany
- 27.62 g
- Tłuszcz
- 26.15 g
- Błonnik
- 1.33 g
Alternatywne przepisy
Fondant (pasta de azúcar)
5 Min
Panecillos bretzel
5h 30 min
Croissant de brioche y hojaldre bicolor
5h
Baguette
3h 45min
Pan chino
1 Std. 15 Min
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3h 30min
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3 Std. 35 Min
Macarons
2 Std. 30 Min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Pan básico
3h 45min
Ensaimadas individuales
9h