Crema de espárragos y gambas

Crema de espárragos y gambas

4.5 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 250 g de gambas arroceras crudas
  • 2 cucharadas de tomate concentrado
  • 500 g de agua
  • 3 huevos duros (en rodajas, reserve unas rodajas para decorar)
  • 2 latas pequeñas de yemas de espárragos blancos en conserva cortadas por la mitad
Bechamel
  • 500 g de leche
  • 40 g de maicena
  • 25 g de mantequilla
  • 1 - 2 cucharaditas de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 1 pellizco de nuez moscada molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 159 kcal / 668 kJ
Białko 110.2 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...