Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas arroceras crudas
- 2 cucharadas de tomate concentrado
- 500 g de agua
- 3 huevos duros (en rodajas, reserve unas rodajas para decorar)
- 2 latas pequeñas de yemas de espárragos blancos en conserva cortadas por la mitad
Bechamel
- 500 g de leche
- 40 g de maicena
- 25 g de mantequilla
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 668 kJ / 159 kcal
- Białko
- 110.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crema de espinacas y quesitos
30min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema de cangrejo
35min
Crema de champiñones
20 Min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30min
Crema de canónigos
20 Min
Crema de espárragos blancos
25 Min
Crema de calabaza con queso azul
30min
Crema de hortalizas con queso gruyère, setas y castañas
45min
Crema de mejillones
1 Std.
Vichyssoise de espárragos
30min
Crema de boletus
1h 35 min