Canard croustillant

Canard croustillant

4.3 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

  • bâton de cannelle coupé en morceaux
    1
  • de poivre de Sichuan en grains
    2 c. à café
  • étoile de badiane
    1
  • oignon pelé et coupé en quatre
    1
  • de cinq-épices en poudre
    4 c. à café
  • de gingembre frais pelé et coupé en morceaux de 2 cm
    40 g
  • de sel
    2 c. à café bombées
  • cuisses de canard (environ 1,5 kg)
    4
  • de vin de riz de Shaoxing
    3 c. à soupe
    3 c. à soupe de xérès
  • d'eau
    1200 g
  • d'eau
    ¼ l
  • sucrines
    6
  • concombre bio, lavé et coupé en rondelles
    1
  • de ciboule émincé
    ½ bouquet
  • sauce hoisin (sauce barbecue chinoise)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 266 kcal / 1117 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...