Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons frais, coupés en quatre
- ½ bouquet de menthe fraîche, effeuillé
- 150 g de ricotta
- le jus d'1/2 citron jaune
- du sel
- du poivre moulu
- 16 sardines fraîches entières, vidées et nettoyées
- 1 filet d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1325 kJ / 316 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Papillotes marocaines
1 godz. 10 min
Boulettes de viande et pommes de terre au laurier
1 godz. 45 min
Saumon entier rôti avec sauce épicée miso et gochujiang
7h 30min
Sardines grillées à la gremolata
35 min
Marinades pour poisson - inspiration provençale
5min
Brochettes de poulet et oignon vapeur aux herbes
40 min
Brochettes de filets de sardine
1h 25min
Minibrochettes de thon parfumé, crudités et houmous
45 min
Filets de poisson blanc marinés, sauce chermoula et salade de couscous
1 godz. 45 min
Crevettes guinéennes
25 min
Dorades farcies au pesto de coriandre
50 min
Poulet mariné cuit sur la braise
12h