Tarte aux épinards

Tarte aux épinards

4.1 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 80 g de beurre froid, en morceaux, et un peu pour graisser
  • 160 g de farine et un peu pour fariner
  • 250 g de séré 40% de matières grasses
  • ¼ c. à café de poudre à lever
  • ¼ c. à café de sel
  • 60 g de gruyère en morceaux
  • 800 g d'épinards hachés, surgelés
  • 3 œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 22 g
Kalorie 2243 kJ / 538 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...