![Tarte aux épinards Tarte aux épinards](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FCAC8BC9-0DF3-49B7-8137-2890696F1617/Derivates/e467a4e5-e1bf-43f4-b292-ade4e04e8e52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, froid, en morceaux, et un peu pour graisser
- 160 g de farine, et un peu pour fariner
- 250 g de séré, 40% de matières grasses
- ¼ c. à café de poudre à lever
- ¼ c. à café de sel
- 60 g de gruyère, en morceaux
- 800 g d'épinards hachés, surgelés
- 3 œufs
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 538 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Polenta et ragoût de champignons
45 dk
Milanais
3h
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Gâteau oignons-fromage
1j 15 menit
Risotto au poireau
40 min
Risotto aux épinards et asperges
40 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Gratin de quinoa et brocolis
1h 10 min.
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min
Cake aux branches
1h 10 min.
Gâteau aux carottes
1h 10 min.