Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, froid, en morceaux, et un peu pour graisser
- 160 g de farine, et un peu pour fariner
- 250 g de séré, 40% de matières grasses
- ¼ c. à café de poudre à lever
- ¼ c. à café de sel
- 60 g de gruyère, en morceaux
- 800 g d'épinards hachés, surgelés
- 3 œufs
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 538 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3hod.
Gâteau oignons-fromage
1小时 15 分钟
Strudel aux pommes et sauce vanille
1h 20min
Quiche poireaux-lard
1小时
Gâteau choco-coco
40min
Risotto au poireau
40min
Carbonara végétarienne
30min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10min
Tarte au vin cuit
45 Min
Gâteau de Linz
1小时
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min