Ras el hanout

Ras el hanout

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 bocal

Składniki

  • de graines de coriandre entières
    1 ½ c. à soupe
  • de poivre noir en grains
    1 ½ c. à soupe
  • de cannelle moulue
    1 ½ c. à soupe
  • de graines de cumin
    1 c. à soupe
  • de gingembre séché moulu
    1 c. à soupe
  • de poivre de Cayenne, moulu
    1 c. à soupe
  • de grains entiers de piment (piment de la Jamaïque)
    1 c. à soupe
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    ½ c. à soupe
  • de graines d'anis, entières
    ½ c. à soupe
  • de clous de girofle
    ½ c. à soupe
  • de capsules de cardamome
    ½ c. à soupe
  • de poudre de curcuma séché
    ½ c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 294 kcal / 1233 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...