Ras el hanout

Ras el hanout

5.0 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 bocal

Składniki

  • 1 ½ c. à soupe de graines de coriandre entières
  • 1 ½ c. à soupe de poivre noir en grains
  • 1 ½ c. à soupe de cannelle moulue
  • 1 c. à soupe de graines de cumin
  • 1 c. à soupe de gingembre séché moulu
  • 1 c. à soupe de poivre de Cayenne, moulu
  • 1 c. à soupe de grains entiers de piment (piment de la Jamaïque)
  • ½ c. à soupe de noix de muscade, fraîchement moulue
  • ½ c. à soupe de graines d'anis, entières
  • ½ c. à soupe de clous de girofle
  • ½ c. à soupe de capsules de cardamome
  • ½ c. à soupe de poudre de curcuma séché

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Białko 9 g
Kalorie 1233 kJ / 294 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 14 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...