Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla, tagliate a metà
- 400 g di patate a pasta farinosa, pelate, a pezzi
- 100 g di porri, a pezzi
- 1000 g di acqua
- 4 cucchiaini di dado per brodo vegetale in pasta (prodotto vegano)
- 2 cucchiai di olio di oliva
- 300 g di funghi, freschi (gallinacci, porcini, champignon), a fette
- 200 g di crema da montare vegana (ad es. panna di soia o panna alle noci di acagiù)
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a seconda dei gusti
- ½ cucchiaino di pepe, macinato fresco
- 1 cucchiaino di aceto di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 914 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e cocco
45min
Vellutata di funghi champignon
20min
Zuppa di arance e zucca
35min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45min
Curry di lenticchie
50min
Couscous di cavolfiore
Brak ocen
Zuppa di zucca
35min
Zuppa di porri e formaggio
30min
Zuppa di zucca
35min
Stufato di pollo alla senape
40min
Minestra di carote e menta
35min
Pollo al curry
35min