Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla, halbiert
- 50 g di porro, in Stücken (3 cm)
- 50 g di carote, geschält, in Stücken (3 cm)
- 50 g di cavolo verza, in Stücken (3 cm)
- 50 g di sedano rapa, geschält, in Stücken (3 cm)
- 50 g di cavolo cappuccio, in Stücken (3 cm)
- 1 cucchiaio di burro chiarificato
- 1000 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Zuppa di zucca
35min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min
Minestrone
45 min
Minestrone
45 min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Minestrone
45 min
Zuppa di zucca
35min
Vellutata di zucca, riso con pesce e verdure, crumble di mele e pere
1 godz.
Zuppa di cavolo
50min
Zuppa d'orzo
1 godz. 20 min
Zuppa di cavolfiore, zucca e broccoli
45 min