Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolle, tagliate a metà
- 150 g di bacon a fette tagliate a pezzi (1 cm)
- 400 g di acqua
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 800 g di cavoletti di Bruxelles
- 50 g di mandorle a bastoncini
- 4 cucchiaini di amido di mais (maizena)
- 2 cucchiai di acqua
- 1 cucchiaio di miele
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 6019 kJ / 1437 kcal
- Białko
- 66.8 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 90 g
Alternatywne przepisy
Cavolfiori gratinati
50 min
Ratatouille
40 min
Carciofi alla romana
50 min
Insalata di verdure con marinata al lime
15min
Carciofi alla romana
50 min
Verdure al vapore
20min
Patate lesse
30 min
Funghi all'aglio
20min
Cipolle caramellate (200 g)
40 min
Cotechino e lenticchie
1h
Contorno di zucchine
30 min
Fagiolini al pomodoro
55 min