Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle

Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle

4.3 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 120 g di cipolle tagliate a metà
  • 150 g di bacon a fette tagliate a pezzi (1 cm)
  • 400 g di acqua
  • 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 800 g di cavoletti di Bruxelles
  • 50 g di mandorle a bastoncini
  • 4 cucchiaini di amido di mais (maizena)
  • 2 cucchiai di acqua
  • 1 cucchiaio di miele
  • 4 pizzichi di pepe macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Białko 66.8 g
Kalorie 6019 kJ / 1437 kcal
Tłuszcz 90 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...