Soufflé di spinaci e uova

Soufflé di spinaci e uova

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 500 g di foglie di spinaci, surgelate scongelate
  • 50 g di formaggio a pasta dura per gratinare (ad es. Gruviera, Cheddar, Parmigiano)
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di farina
  • 500 g di latte
  • 30 g di burro
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 6 uova

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 1327 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...