Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco a foglia liscia (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 50 g di formaggio Sbrinz, a pezzi (2 cm)
- ½ limone, la scorza tagliata finemente con il pelapatate
- 550 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 300 g di pasta secca (penne rigate, cottura: 10-12 min.)
- 450 g di acqua
- 300 g di panna intera
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato (ad es. pepe della Tasmania)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2543 kJ / 613 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Insalata arcobaleno veloce
10 min
Insalata di würstel e formaggio (TM6)
Brak ocen
Lasagne alle lenticchie
1h 15min
Gratin di gnocchi al porro
50min
Risotto alla milanese
30 min
Spuma ai mirtilli
10 min
Bürli con segale
12h
Risotto allo zafferano di Mund
45min
Insalata di carote con cracker al sesamo
1h
Penne lisce al ragù di trevisana
40min
Chili con cervelat
1h
Pasta al pomodoro e spinaci
35min