Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco a foglia liscia (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 50 g di formaggio Sbrinz, a pezzi (2 cm)
- ½ limone, la scorza tagliata finemente con il pelapatate
- 550 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 300 g di pasta secca (penne rigate, cottura: 10-12 min.)
- 450 g di acqua
- 300 g di panna intera
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato (ad es. pepe della Tasmania)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2543 kJ / 613 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla barbabietola con saltimbocca
45 Min
Insalata di mele e carote
5 Min
Insalata di fagioli e cavolfiore
10 Min
Risotto alla milanese
30 min
Crostata di cipolle e formaggio
1 godz. 15 min
Polpettine di carne con purea di patate
1 Std.
Risotto ai porri con mele e formaggio di capra
40 Min
Feta al cartoccio
25min
Torta di pane
1h 20 min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Maccheroni dell'alpigiano
45 Min