Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 56.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1348.2 mg
Alternatywne przepisy
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 min
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1 Std. 40 Min
Teriyaki chicken thighs
2 Std. 10 Min
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25 min
Keto jalapeño turkey burgers with mushroom buns
1h 10 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1h 15 min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50 min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™)
2h 30 min
Crab Cakes
1sa 35 dk
Oysters Rockefeller
25 min