Urządzenia i Akcesoria
Limoncello Tarts
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Walnut and Rosemary Pastry
-
walnuts, chopped80 g
-
brown sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
fresh rosemary leaves only1 Tbsp
-
wholemeal flour230 g
-
unsalted butter diced120 g
-
large egg1
-
wholemeal flour for dusting
Limoncello Filling and Topping
-
sugar80 g
-
lemon zest1 Tbsp
-
limoncello80 g
-
freshly squeezed lemon juice (approx. 1-2 lemons)60 g
-
large egg1
-
egg yolks from large eggs4
-
whipping cream200 g
-
fresh figs cut in eighths8
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
2244 kJ /
536 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 godz. 25 min
Polenta Muffins with Prawns and Mayo
1 godz. 25 min
Savoury Stilton Cheesecake
11 godz. 40 min
Peach Melba
35 min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Beetroot and Mint Jelly
1 godz.
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 godz.
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 godz. 20 min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 godz. 30 min
Pecan Pie Tarts
2 godz. 25 min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1 godz.