Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut and Rosemary Pastry
- 80 g walnuts, chopped
- 40 g brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 Tbsp fresh rosemary, leaves only
- 230 g wholemeal flour
- 120 g unsalted butter, diced
- 1 large egg
- wholemeal flour, for dusting
Limoncello Filling and Topping
- 80 g sugar
- 1 Tbsp lemon zest
- 80 g limoncello
- 60 g lemon juice, freshly squeezed (1-2 lemons)
- 1 large egg
- 4 egg yolks, from large eggs
- 200 g whipping cream
- 8 fresh figs, cut in eighths
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2244 kJ / 536 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duck and Pork Terrine
52h
Crab Cakes
1 Std. 35 Min
Shallot Tarte Tatin
2 Std.
Hazelnut Bavarian
6 Std. 25 Min
Caramel Monster Mud Dip
15min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Artichoke and Butterbean Dip
10min
Rosemary Parmesan Shortbread
2 godz. 10 min
Tiramisu Cheesecake - Cheesecake al tiramisu
11 godz. 30 min
Pistachio Cheesecakes with Fresh Mango
2 Std. 30 Min
Chocolate Soufflé with Orange
45 Min
Passion Fruit Soufflé
35min