Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 375 g self-raising flour
- 80 g spelt flour
- 30 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for serving
- 50 g rolled oats, plus 1 Tbsp for sprinkling
- 5 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 375 g buttermilk, plus 2 Tbsp for brushing
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1905 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 905 mg
Alternatywne przepisy
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Rye Bread Rolls
4 Std.
Soda Bread with Feta
30min
Courgette and Carrot Loaf
45min
Irish Soda Bread
45min
Crusty Spelt Bread
2h 20min
Vegetable Oat Bake
1h 15min
Rustic Bread
2h
Chocolate Peach Trifle
1h 20 min
Sourdough Rye
51h 10 min
Curry Bread Rolls
2h 10min
Yoghurt Bread
2h