
Urządzenia i Akcesoria
Australian Oat Damper
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 pieces
Składniki
-
Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)200 g
-
self-raising flour375 g
-
spelt flour80 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for serving30 g
-
rolled oats plus 1 Tbsp for sprinkling50 g
-
fresh rosemary leaves only5 sprigs
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
buttermilk plus 2 Tbsp for brushing375 g
-
coarse sea salt for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
455 kcal /
1905 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
905 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Strawberry Cheesecake Overnight Oats
8 Std. 10 Min
Seriously Seedy Crackers
30 Min
Mediterranean Bread
5 Std. 20 Min
Elderflower Cordial
10 Std. 30 Min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55 Min
Chocolate and Raspberry Tarts
2 Std. 50 Min
Red Onion and Garlic Soda Bread
2 Std. 15 Min
Coleslaw
10 Min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 Std. 40 Min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 Std. 15 Min
Cherry Bakewell Oat Bars
1 Std. 10 Min