![Australian Oat Damper Australian Oat Damper](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2cf0272e-83ce-442e-be1e-e4523ef3b15d/Derivates/a9a04f9d-4b1a-4625-8590-95e052acc359.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 375 g self-raising flour
- 80 g spelt flour
- 30 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for serving
- 50 g rolled oats, plus 1 Tbsp for sprinkling
- 5 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 375 g buttermilk, plus 2 Tbsp for brushing
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1905 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 905 mg
Alternatywne przepisy
Irish Soda Bread
45 Min
Irish soda bread
45 Min
Masala Cherry Tiffin
2 Std. 30 Min
Quick Christmas Cake
2h 25min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM5)
15min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1 Std. 35 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Pie Pastry
13 godz. 50 min
Indian vegetable curry
50 Min
Welsh Cakes
35min
Angela's Sticky Tea Bread
1h 30min
Carrot Cake Cookies
35min