Urządzenia i Akcesoria
Australian Oat Damper
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 pieces
Składniki
-
Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)200 g
-
self-raising flour375 g
-
spelt flour80 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for serving30 g
-
rolled oats plus 1 Tbsp for sprinkling50 g
-
fresh rosemary leaves only5 sprigs
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
buttermilk plus 2 Tbsp for brushing375 g
-
coarse sea salt for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
905 mg
Białko
15 g
Kalorie
1905 kJ /
455 kcal
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheese Biscuits
30 min
Silverbeet and mushroom calzone
2 godz.
Seriously Seedy Crackers
30 min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta and Walnuts
15 min
Orange Sponge
2 godz.
Dill and Feta Flatbread
1 godz. 20 min
Dill and feta flatbread
1 godz. 20 min
Hot Cross Scones
30 min
Cheesy Triangle Scones
25 min
Beetroot Houmous
15 min
Cheese Scones
20 min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 godz. 20 min