Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 375 g self-raising flour
- 80 g spelt flour
- 30 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for serving
- 50 g rolled oats, plus 1 Tbsp for sprinkling
- 5 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 375 g buttermilk, plus 2 Tbsp for brushing
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1905 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 905 mg
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2u. 25min
Malt loaf
3h 20 min
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45 min
Naan Bread with Onion and Cumin
1h 30min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 min
Potato Flatbreads
12h
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6 Std. 40 Min
Almond Honey Semolina Cake
1h
White Bean and Feta Dip
5min