Urządzenia i Akcesoria
Australian Oat Damper
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 pieces
Składniki
-
Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)200 g
-
self-raising flour375 g
-
spelt flour80 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for serving30 g
-
rolled oats plus 1 Tbsp for sprinkling50 g
-
fresh rosemary leaves only5 sprigs
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
buttermilk plus 2 Tbsp for brushing375 g
-
coarse sea salt for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
905 mg
Białko
15 g
Kalorie
1905 kJ /
455 kcal
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seriously Seedy Crackers
30 Min
Steamed Cinnamon Rolls XXL
1 Std. 30 Min
Hot Cross Buns
3 Std. 50 Min
Christmas spice mix
5 Min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35 Min
Christmas Cake
517 Std. 45 Min
Middle Eastern Aubergine Pies
2 Std.
Soda Bread with Feta
30 Min
Cinnamon and Date Twists
50 Min
Cheddar Soda Bread Rolls
50 Min
Cheesy Triangle Scones
25 Min
Estonian Kringle (Estonia)
1 Std. 40 Min