![Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f9852a6c46ea2e128ef16dca11561cc8/Derivates/23dca3cf86b70f91adb14f4f05680409fcd07e1c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Nuss-Rührteig
- 4 Eier (Größe M)
- 120 g Staubzucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Mohnsamen
- 70 g Haselnüsse
- 100 g Butter, weich, in Stücken
-
1
Päckchen Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
lub 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 TL Zimt, gemahlen
Topfen-Obers-Creme
- 5 Gelatineblätter
- ½ Bio-Zitrone
- 500 g Schlagobers, kalt
- 250 g Magertopfen
- 100 g Staubzucker, gesiebt
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
Himbeerspiegel
- 3 Gelatineblätter
- 300 g Himbeeren
- 50 g Staubzucker
Fertigstellung der Mohn-Topfentorte
- 100 g Himbeeren, für die Dekoration
- Minzeblättchen, frisch, für die Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Dotterbusserl
50 Min
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Schwarzwälder Kirschdessert
1 Std. 40 Min
Kokosbusserl
25 Std.
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1 Std. 20 Min
Polo Nero
50 Min
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 min
Herzkuchen mit Schokomousse
5h
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13 Std.