Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Nuss-Rührteig
- 4 Eier (Größe M)
- 120 g Staubzucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Mohnsamen
- 70 g Haselnüsse
- 100 g Butter, weich, in Stücken
-
1
Päckchen Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
lub 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 TL Zimt, gemahlen
Topfen-Obers-Creme
- 5 Gelatineblätter
- ½ Bio-Zitrone
- 500 g Schlagobers, kalt
- 250 g Magertopfen
- 100 g Staubzucker, gesiebt
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
Himbeerspiegel
- 3 Gelatineblätter
- 300 g Himbeeren
- 50 g Staubzucker
Fertigstellung der Mohn-Topfentorte
- 100 g Himbeeren, für die Dekoration
- Minzeblättchen, frisch, für die Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzerkipferl
1 Std. 10 Min
Gefüllte Lebkuchen
11 Std. 30 Min
Osternest aus Germteig
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Menü: Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse; Topfenauflauf
1h 25min
Maracuja-Creme-Törtchen
2 godz. 30 min
Oster-Eierlikörkuchen
11 Std.
Herzkuchen mit Schokomousse
5h
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13 Std.
Schoko-Topfentorte mit Granatapfelspiegel (glutenfrei)
6 Std. 30 Min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 Min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min