Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sandmasse
- 200 g Haselnüsse, ganz
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Backpulver von Dr. Oetker
- 300 g Karotten, geschält, in Stücken
- 150 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Staubzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 6 Eier (Größe M)
Zuckerguss und Deko
- 200 g Staubzucker
- 35 g Milch
- 12 Marzipankarotten (z. B. feine Marzipan Rübli von Dr. Oetker)
- 1 EL Pistazien, gehackt, von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1681 kJ / 402 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 154 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzerkipferl
1h 10min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1h 30min
Schokokipferl
1h 30min
Italienischer Zitronenkuchen
45 min
Osternest aus Germteig
2h
Rumschnitten
50min
Kokosbusserl
25 Std.
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Obstkuchen
1h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Sonntagsgugelhupf
1h 5min