![Fondue Chinoise Fondue Chinoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8C991BF-3541-4639-96D5-AB5253D9A9B4/Derivates/09e27f9d-30c4-4b9a-8dd1-0e98154863db.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Rinderbeinscheiben (insgesamt ca. 1000 g)
- 40 g Öl
- 100 g Zwiebeln, geachtelt
- 90 g Möhre, in Scheiben
- 30 g Sellerie, in Stücken
- 50 g Porree, nur das Weiße, in Ringen
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Rotwein, trocken
- 1000 - 1200 g Rinderfond (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 5 Pimentkörner
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 3864 kJ / 924 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Mediterranes Risotto mit Roastbeef und gebackenen Tomaten
1 Std. 10 Min
Sauce Béarnaise
20 min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 Std. 30 Min
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Gin-Tonic-Sorbet
14sa
Sauce Béarnaise
40 min
Muscheln in Weissweinsud
35 min
Landschinkenbrot mit pochiertem Ei
45 min
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1 Std. 30 Min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Zweierlei vom Lamm mit Möhren-Ingwer-Püree und Rotwein-Jus
5h 15 min
Sirloin Steak mit Heurigen und Chimichurri
50 Min