Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 300 g Hähnchenbrust, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 8 Königinpasteten (z. B. von Lacroix), ggf. ausgehöhlt
- 60 g Mehl
- 400 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 306 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2 godz. 20 min
Sauce Béarnaise
15min
Menü mit Gemüsevelouté, Hühnchen mit Senfsauce und gedämpftem Gemüse
45 Min
Schweinefilet mit Senfsauce
35 Min
Crêpes
1 Std. 15 Min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45 Min
Quiche Lorraine
50 menit
Coq au vin
2j
Sauce Béarnaise
40 min
Fondue Chinoise
2h 40 min
Moules et frites
45 Min
Seeteufel an Tomatenrahm mit grünen Bohnen und Grillkartoffeln
40 min