![Bouchées à la Reine Bouchées à la Reine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9388fb76-97e5-4a03-a968-31eba22b650b/Derivates/62e810ec-0ba8-4691-af40-fc3d1a6a3163.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 300 g Hähnchenbrust, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 8 Königinpasteten (z. B. von Lacroix), ggf. ausgehöhlt
- 60 g Mehl
- 400 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 306 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Egli-Knusperli
1 Std.
Tarte Tatin
1ωρ. 15 λεπτ.
Sauce Béarnaise
15 dk
Schnelle Käsesoufflées
45 Min
Béchamelsauce
15 dk
Sauce Béarnaise
40 Min
Schwimmende Inseln
40 Min
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1 godz. 30 min
Käse-Bier-Fondue
30min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 Min
Himbeer-Tiramisu mit weißer Schokolade
3h 15min
Mini-Quiches mit Schinken
2 godz.