Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 100 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Zwiebeln, geviertelt
- 50 g Möhre, in Stücken
- 50 g Sellerie, in Stücken
- 100 g Porree, den weißen und hellgrünen Teil, in Stücken
- 30 g Öl
- 10 g Mehl
- 300 g trockener Weißwein (z.B. Silvaner)
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ½ TL Zucker und etwas mehr zum Würzen
- 1 EL Butter
- 3 Prisen Salz
- 1 Msp. Zimt
- 70 g Graubrot, in kleinen Würfeln
- 100 g Milch
- 150 g Sahne
- 1 Prise Muskat
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1838 kJ / 438 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1小时 35 分钟
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1小时
Weißwein-Suppe
30min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Rieslingsuppe für TM6
30min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45 Min
Pilz-Crostini
45 Min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40min
Mostschaumsuppe
1 Std. 10 Min
Parmesansüppchen
25min
Schinkenmousse
10min
Forellenmousse
5 dk