Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 180 g Porree, in Stücken, nur der weiße Teil
- 400 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 20 g Butter
- 650 g Wasser
-
3
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 200 g Weißwein, trocken (Riesling)
- 200 g Sahne
- Salz zum Abschmecken
- Pfeffer zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1604 kJ / 383 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1 Std.
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Weißwein-Suppe
30 Min
Chäsfondue
20 min
Cremesüppchen mit Kaffeeschaum
45 Min
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40 Min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min
Weißweinsuppe
45 Min
Suppe für Verliebte
30 Min
Fondue Chinoise
2 godz. 40 min
Brunnenkresse-Süppchen
30 Min
Parmesansüppchen
25 Min