Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Entenbrust à l’orange
- 2 Entenbrustfilets mit Haut (ca. 250–350 g, 3 cm dick)
- ¼ TL Salz
- ⅛ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1850 g Wasser
- 1 Orange, vorzugsweise Bio, klein, in Scheiben (3–5 mm)
-
1
gestr. TL Ascorbinsäure
lub 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (von einer 1/2 Zitrone)
Orangenzabaglione
- 40 g Orangensaft
-
½
TL Gemüsebouillon Paste
lub ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel - ⅛ TL Salz
- 2 Prisen weisser Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- 3 Eigelbe
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Meringue
10min
Sous-vide Schweinsbäckchen in Rotwein
8h 45min
Glasierte Karotten mit Honig
1h 20min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Mayonnaise
5 dk
Sauce Hollandaise
15 Min
Fondue Chinoise
2 Std. 40 Min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2小时 15 分钟
Roastbeef-Aufschnitt mit Sauce Tartare
3hod.
Apfel-Pulled-Pork
8h 20min
Emmentaler Meringues
2小时 15 分钟