Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Blattspinat, TK, aufgetaut
- 50 g Hartkäse (z.B. Gruyère, Parmesan, Cheddar)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1 TL Salz
- 50 g Mehl
- 500 g Milch
- 30 g Butter
- 1 Prise Muskatnuss
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 6 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20 min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Schnelle Käsesoufflées
45 Min
Obstsorbet aus gefrorenen Früchten
5 min
Kürbissuppe, Fisch mit Reis und Gemüse, Apfel-Birnen-Crumble
1j
Hähnchen-Mais-Suppe, Brokkoli-Terrine
1j 25 menit
Quiche Lorraine
50 menit
Senf-Dill-Sauce
2j
Erbsen-Minz-Suppe
30 min
Crostini mit Champignons und Fontina
35 Min
Gurkencremesuppe
25 min
Erbsen-Crèmesuppe
40 min