![Gemüse-Hirsotto Gemüse-Hirsotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50396588-067C-4D29-B431-71446AA42034/Derivates/244AC03A-A866-4C1C-BD64-65FA06C1B5F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 1 rote Paprika (ca. 250 g), in Stücken
- 2 - 3 Möhren (ca. 200 g), in Stücken
- 250 g Hirse
- 150 g Weißwein
- 700 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Dose Mais, abgetropft (Abtropfgew. 285 g)
- 220 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2546 kJ / 609 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry-Möhren-Risotto
50min
Linsen-Sahne-Nudeln
30min
Polenta mit Gemüse
1h 30min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Gemüse-Sonnenweizen-Auflauf
1h
Hirseauflauf
1 godz. 10 min
Hirsepuffer
1 godz. 10 min
Rote Linsen-Möhren-Sauce
45 min
Hirsotto mit Gemüse mexicana
40min
Mittelmeergemüse mit Couscous
1h
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40min
Gemüse-Curry mit Couscous
30min