Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
-
1
Dose stückige Tomaten (400 g)
lub 400 g Tomaten, frisch, geviertelt, entkernt - 250 g rote Linsen
- 450 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 120 g Rotwein
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 831 kJ / 198 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenreis Mexiko
50 min
Würzige Basis-Tomatensauce
35 Min
Rote Linsen-Möhren-Sauce
45 Min
Sauce Bologneser Art mit Sojabröseln
25 Min
Gefüllte Paprika mit Linsenbolognese
1 Std. 10 Min
Soja-Bolognese
40 Min
Tomatensauce für jeden Tag
30 Min
Paprikasauce
40 Min
Linsen-Sahne-Nudeln
30 Min
Tofu-Bolognese
40 Min
Bandnudeln mit Erbsensauce
30 Min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 Min