Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Bulgur
- 650 g Wasser
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- 130 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Olivenöl
- 3 TL Curry
- 2 Äpfel (ca. 400 g), geviertelt
- 400 g Blumenkohlröschen
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 1 ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 200 g Tomaten (evtl. gehäutet), geachtelt
- 100 g Erbsen, frisch oder TK, aufgetaut
- 6 Stängel Koriander, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2316 kJ / 556 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 13.9 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30min
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 Min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50min
Gemüse-Curry mit Kokosmilch
50min
Kürbis-Joghurt-Curry mit Kichererbsen
1 Std. 10 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Kichererbsencurry
40min
Linsen-Curry-Eintopf
35min
Karfiol-Erdäpfel-Curry (Aloo Ghobi)
50min
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50min
Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis
40min