Taiwanese three cup chicken

Taiwanese three cup chicken

4.3 94 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portion

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • fresh ginger root thinly sliced
    10 g
  • fresh chillies deseeded and cut into pieces
    10 g
  • sesame oil, toasted
    10 g
  • chicken legs, skin on, bone in cut into pieces (3-4 cm)
    800 g
  • rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    20 g
  • dark soy sauce
    15 g
  • rock sugar
    15 g
  • light soy sauce
    30 g
  • fresh basil leaves only
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330 kcal / 1382 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...