
Urządzenia i Akcesoria
Taiwanese three cup chicken
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portion
Składniki
-
garlic cloves3
-
fresh ginger root thinly sliced10 g
-
fresh chillies deseeded and cut into pieces10 g
-
sesame oil, toasted10 g
-
chicken legs, skin on, bone in cut into pieces (3-4 cm)800 g
-
rice wine (Shaoxing Hua Tiao)20 g
-
dark soy sauce15 g
-
rock sugar15 g
-
light soy sauce30 g
-
fresh basil leaves only1 sprig
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
330 kcal /
1382 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy