Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb and Marinade
- 30 g vegetable oil
- 40 g red onion, halved
- 1 garlic clove
- 4 Tbsp natural yoghurt
- ½ Tbsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp dried fennel seeds
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 4 lamb neck fillets (approx. 150 g each)
Chopped Salad
- 1 preserved lemon, halved, flesh removed
- 6 olives, pitted
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- ½ tsp ground cumin
- 2 - 3 Tbsp extra virgin olive oil
- 15 g lemon juice
- 10 g fresh coriander, large stalks removed
- 10 g fresh flat-leaf parsley, large stalks removed
- 1 celery stalk, sliced (3-4 cm)
- 1 fennel bulb (approx. 250 g), sliced (1 cm)
- 1 orange, peeled, in segments
- 1 tomato, cut in eighths
- 1 cucumber (approx. 300 g), halved, deseeded, cut in pieces (3-4 cm)
Cooking
- 1800 g water, for cooking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2463 kJ / 593 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 729 mg
Alternatywne przepisy
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1u. 40min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine
8 Std. 45 Min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Chinese Pork with Vegetables
1u. 20min
Thai Steamed Trout Parcels
35 Min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1u. 40min
Pork Vindaloo
4h
Sticky Apple Pork Ribs
2h 30min