Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separato
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 0
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino colmo di curry in polvere
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 150 g di maionese
- 30 g di ketchup
- 1 cucchiaio di brandy
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 18 code di gambero cotte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis con salmone
1h
Blinis con burrata e scampi
1h
Red velvet cupcakes (vegan)
4h
Scones
30 min
Panna cotta al frutto della passione (per 2 persone) (senza glutine)
6 Std. 30 Min
Maltagliati al basilico con tartufi di mare
2h
Margarita
10min
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Blinis alle erbe aromatiche e caprino
1h
Mousse cioccolato bianco e lamponi
30 min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6 Std. 30 Min