Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 250 g di polpa di zucca a tocchetti (3 cm circa)
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 40 g di mandorle pelate
- 10 g di semi di papavero
- 70 g di farina di avena
- 30 g di farina tipo 00
- 60 g di burro morbido a pezzi
- 1 tuorlo
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di robiola a pezzi
- meringhe piccole
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 358.6 kJ / 85.7 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 150 mg
Alternatywne przepisy
Mocktail Rudolph di Natale
30 min
Curd alle clementine
30 min
Biscotti da appendere
3h 10min
Churros
40 min
Fantasmini
7 godz. 50 min
Mostriciattoli alla zucca
4 Std.
Formaggio alle noci
20 Std. 30 Min
Cupcake ragnatela
1h 30min
Crakerstrelli
2h
Madeleine al cioccolato
1h
Tartellette al cioccolato bianco e frutti di bosco
27hod.
Muffin con pancetta affumicata, Parmigiano reggiano e crema al Gorgonzola
3h 30min