Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta matta
- 75 g di acqua
- 35 g di olio di semi di mais
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di porri a pezzi
- 10 aghi di rosmarino fresco, lavati
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1200 g di patate, pelate e a fette sottili (2-3 mm)
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3191.2 kJ / 762.2 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 81.1 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 899.2 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone fagiolini e patate
1h 30 min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Cocotte persi pien
1 Std.
Torta di pane con nocciolata
1 godz. 10 min
Gnocchi alla romana (senza lattosio)
1 godz. 50 min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40 min
Mini valdostane al kamut
1 godz. 5 min
Paciarella
1 Std.
Torta di riso salata
2 godz. 10 min
Schiacciatina
2h 20 min
Budino cioccolato e amaretti
2óra 55p
Panissa
45 Min