Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto e crema all'avocado
- 120 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina manitoba
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 150 g di scalogno a pezzi
- 20 g di burro
- 200 g di polpa di avocado maturo a pezzi (3 cm)
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 50 g di uva passa
- ½ cucchiaino di curry in polvere
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
Terminare la preparazione
- 40 g di rucola sminuzzata (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 10 pezzi
- Kalorie
- 12036 kJ / 2875 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 232 g
- Tłuszcz
- 182 g
- Błonnik
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza romana bianca
6h 30 min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4 Std. 5 Min
Focaccia primavera
3 Std.
Palline energetiche alla banana
15 min
Panini allo yogurt al mirtillo
3h 30min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Focaccia al rosmarino con farina di quinoa
2 godz. 30 min
Focaccia spinaci e olive
1 godz. 30 min
Focaccia ai 4 formaggi
45 min
Focaccia al pesto
3h 40min