Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separati
- 260 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di farina tipo 0
- 50 g di farina di grano saraceno
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Maionese
- 250 g di olio di semi di girasole
- 5 fili di erba cipollina fresca
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di aceto bianco
- 1 cucchiaino di senape
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 150 g di prosciutto cotto di Praga a fette
- fili di erba cipollina fresca q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis al curry con gamberi
1 Std.
Bisquick strawberry shortcake
1 Std.
Salsa alle castagne
45 Min
Cornish Pasty
1h 30min
Blinis alla senape con bacon e cavolo
1 Std.
Waffles di patate dolci con salsa di pomodoro
1 Std.
Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca
1 Std. 10 Min
Indivia con insalata Waldorf
30 Min
Crumble di pesche al Passito a Cottura Lenta con bacche di goji
4h 30min
Tinga de pollo
35min
Blinis integrali con Gorgonzola
1 Std.
Pomodori ripieni e riso al vapore con salsa anacardi e basilico
45 Min