Wersje kompatybilne
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo (opcjonalnie)
- 90 g di zucchero
- 100 g di mandorle pelate
- 300 g di acqua
- 1 foglio di gelatina, (6 g circa) precedentemente ammollata e strizzata
- 100 g di frutti rossi misti freschi, lavati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 godz. 30 min
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1h 10min
Salsa al cren
120 Std. 10 Min
Tartellette con curd ai lamponi
4 Std.
Hot Fudge
20 min
New York cheesecake allo skyr (senza glutine)
7hod. 30min
Bevanda di cocco
20 min
Coulis di fragole
20 min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30min