Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 15 克 薑 ,切片
- 150 克 新鮮甜豌豆 ,剝去兩側粗纖維
- 1 大匙 水
- 50 克 紅蘿蔔 ,切片
- 60 克 新鮮香菇 ,去蒂頭,切塊
- 100 克 草蝦仁 ,開背去腸泥
- ¼ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 514.7 kJ / 123 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4184.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 412.8 mg