Wersje kompatybilne
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 6 green onions, trimmed, cut into pieces, plus extra to garnish
- 3 garlic cloves
- 1 oz ginger, peeled
- 4 oz orange juice
- 3 oz soy sauce
- 2 oz sesame oil
- 1 oz Korean chili paste (gochujang)
- 2 tbsp brown sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 pork chops, boneless, thick cut (approx. 1 in.)
Spicy Rice
- 35 oz water
- 6 oz long-grain white rice
-
onion, to brush grill
lub vegetable oil, to grease
Pork Chops and Steamed Bok Choy
- 20 oz baby bok choy, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1245 mg
Alternatywne przepisy
Potstickers
45 min
Korean Beef Bowl
1 Std.
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 godz. 35 min
Pork Tenderloin with Spicy Coconut Sauce, Garlic Naan and Cucumber Salad
1 Std. 45 Min
Pork and Green Beans Sauté
45 min
Kung Pao Chicken
1 godz. 5 min
Sweet and Sour Pork Ribs
30 min
Honey Sriracha Turkey Sliders
45 min
Sweet and Sour Pork
35 min
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30 min
Korean Beef Sauté
1 Std. 25 Min
Pineapple Pork Chops
2ωρ. 40 λεπτ.