Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ½ oz all-purpose flour
Rice
- 10 oz long-grain rice
- 35 oz water
- 1 tsp salt
Gumbo
- 4 garlic cloves
- 1 oz fresh parsley, leaves and tender stems
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 oz yellow onions, quartered
- 4 oz green bell peppers, cored and cut into pieces (1 in.)
- 4 oz celery, cut into pieces (½ in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 tbsp Cajun spice mix
- 3 dried bay leaves
- 6 oz vegetable oil
- 28 oz chicken stock
- 4 tsp chicken stock paste (see Tip) (opcjonalnie)
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless, halved
- 6 oz andouille sausage, pre-cooked, sliced in rounds (1 in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 3 green onions, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3236.8 kJ / 773.6 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1162.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Fajita Soup
50 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1h
Mushroom Fettuccini
40 min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50 min
Salisbury Steak TV Dinner
1h
Beef Short Rib Chili
1h 25 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Chicken Étouffée
1h 25 min
Cajun Gumbo
1h 30min
Mexican Lasagna
1h 20 min
Chili Oil Noodles
30 min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h