
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ½ oz all-purpose flour
Rice
- 10 oz long-grain rice
- 35 oz water
- 1 tsp salt
Gumbo
- 4 garlic cloves
- 1 oz fresh parsley leaves and tender stems
- 5 sprigs fresh thyme leaves only
- 4 oz yellow onions quartered
- 4 oz green bell peppers cored and cut into pieces (1 in.)
- 4 oz celery cut into pieces (½ in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 tbsp Cajun spice mix
- 3 dried bay leaves
- 6 oz vegetable oil
- 28 oz chicken stock
- 4 tsp chicken stock paste (see Tip) (opcjonalnie)
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless halved
- 6 oz andouille sausage, pre-cooked sliced in rounds (1 in.)
- ½ - 1 tsp salt to taste
- ½ tsp ground black pepper to taste
- 3 green onions sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 773.6 kcal / 3236.8 kJ
- Białko
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Węglowodany
- 64 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 1162.2 mg