Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz soy sauce
- 1 ½ oz honey
- ½ oz brown sugar
- 1 oz rice vinegar
- 1 tsp grated fresh ginger
- ¼ tsp chili powder
-
2 ½
oz sake (rice wine)
lub 2 ½ oz water - 4 chicken thighs, skin on and bone in (approx. 6 oz ea.)
- 48 oz water
- 2 tsp lemon juice
- 1 ½ tsp corn starch
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- 1 - 2 spring onions, sliced on the bias
- 1 fresh chili, destemmed and deseeded, sliced on the bias
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 godz.
Shrimp Louie Salad
1 godz. 30 min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6) Metric
2 godz.
Peeler Mashed Potatoes
35min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 godz.
Salmon with Vegetable Sauce
25min
Sous-vide Steak with Creamy Lemon Sauce
1 godz. 30 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min
Pan-Fried Pork Buns
1 godz. 30 min
Pulled Pork Burgers
4 godz. 50 min
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min