Butifarras frescas con puré de patata

3.7 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 800 g de patatas harinosas peladas, en dados de 2 cm
  • 400 g de leche
  • 50 g de mantequilla en trozos
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 2 pellizcos de nuez moscada molida
  • 8 butifarras frescas
    8 salchichas blancas frescas de cerdo
  • 2 cucharadas de aceite de oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 2152.5 mg
Białko 31.6 g
Kalorie 3683 kJ / 881 kcal
Tłuszcz 62.4 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Węglowodany 48.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...