Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo

4.7 215 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

Mayonesa de ajo
  • 200 g de aceite de girasol
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita rasa de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 2 cucharadas de zumo de limón
  • 1 diente de ajo
Bacalao
  • 700 - 800 g de lomos de bacalao desalado (4 unidades de aprox. 200 g c/u)
  • 30 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 4 dientes de ajo laminados
  • 1 pimienta de Cayena desmenuzada
  • 200 g de agua
  • 300 g de espinacas baby frescas
  • 4 chorritos de caramelo líquido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 573.4 mg
Białko 29.1 g
Kalorie 2878 kJ / 688 kcal
Tłuszcz 60.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...