Chuletas de cordero con patatas panadera

Chuletas de cordero con patatas panadera

3.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

Patatas panadera
  • 150 g de aceite de oliva
  • 500 g de patatas en rodajas de 3-4 mm
  • 100 g de pimiento verde italiano en juliana
  • 1 cucharadita de sal
Chuletas de cordero
  • 8 chuletas de cordero sin palo, a temperatura ambiente (de aprox. 1,5-3 cm de grosor)
  • 4 cucharadas de aceite de oliva
  • 2 ramitas de tomillo fresco
  • 2 dientes de ajo con piel, chafados
  • 4 pellizcos de sal en escamas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1664.7 mg
Białko 21.7 g
Kalorie 2563 kJ / 613 kcal
Tłuszcz 49.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Węglowodany 20.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...