Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g noz
- 15 g salsa
- 20 g azeite
-
500
g cebola branca cortada em fatias ou oitavos (1 cm aprox.)
lub 500 g cebola roxa (ver dica) - 30 g vinagre balsâmico
- 1 ½ c. chá de sal
- 250 g acelga cortada em juliana
- ½ c. chá de piripíri
- 1200 g água
- 350 g esparguete integral
- 70 g queijo Brie cortado em cubos pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1521 kJ / 364 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete à portuguesa
45 min
Massa integral com legumes salteados
35 min
Penne com alcachofra e tomate
1h 5min
Guisado de lentilhas à moda da Etiópia (Misir wat)
35 min
Cozer 100-400 g de bolbo de funcho em fatias
Brak ocen
Noodles com feijão-verde
40 min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40 min
Esparguete com creme de beringela
40 min
Salada de arroz integral proteica
55 min
Legumes assados com trigo sarraceno, queijo feta e limão
55 min
Seitan e legumes em frasco
1h 10 min
Massa com alho e tomate
55 min