Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g noz
- 15 g salsa
- 20 g azeite
-
500
g cebola branca cortada em fatias ou oitavos (1 cm aprox.)
lub 500 g cebola roxa (ver dica) - 30 g vinagre balsâmico
- 1 ½ c. chá de sal
- 250 g acelga cortada em juliana
- ½ c. chá de piripíri
- 1200 g água
- 350 g esparguete integral
- 70 g queijo Brie cortado em cubos pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1521 kJ / 364 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pataniscas de feijão-frade com puré de nabo e batata-doce
1 Std.
Massa integral com legumes salteados
35 Min
Almôndegas de lentilhas com massa a vapor
3h 25min
Arroz integral com espinafres
1 Std. 10 Min
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55min
Salada de feijão-verde
45 Min
Molho de noz com legumes crus
5min
Assado de beterraba, maçã e nabo
1 Std. 30 Min
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1 Std.
Refogar 200 g de cebola
25 Min
Arroz selvagem com couve e cebola caramelizadas
55min
Salada de arroz integral proteica
55min