Wersje kompatybilne
Esparguete de batata-doce com caril e espinafres
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amendoim
- 350 g batata-doce
- 1680 g água, mais q.b. p/ demolhar
-
1
c. chá de pasta de caril
lub 1 c. chá de caril em pó - 1 ½ c. chá de sal
- 2 dentes de alho
- 100 g leite de coco
- ½ c. chá de açafrão-da-índia
- 100 g espinafres baby
- 1 lima (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 784.1 kJ / 187.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 647.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de entulho com tortellini
30min
Fettucine de limão e lentilhas
40min
Esparguete de maçã com molho de morango - TM5
Brak ocen
Salmão com brócolos e molho de mostarda e mel
40min
Sopa de noodles Tom Yum
Brak ocen
Massa com molho de amendoim vegan
30min
Bobó de cogumelos com batata-doce
50min
Strogonoff de cogumelos e jaca
35min
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Salada de carne com erva-príncipe
Brak ocen
Bolonhesa de frutos secos
35min
Rolo de carne oriental
1 Std.