![Mendiants au chocolat noir et fruits secs Mendiants au chocolat noir et fruits secs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB1F5453-0477-475F-9CA9-51C2E1FE204C/Derivates/5affaa6c-b9a1-4e76-a206-bcbd2361ef9b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao à pâtisser
- 12 noisettes décortiquées
- 12 amandes décortiquées
- 12 raisins secs
- 12 pistaches, décortiquées et non salées
- 3 morceaux d'écorce d'orange confite
- Wartości odżywcze
- na 2 pièces
- Kalorie
- 895 kJ / 217 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12h 30min
Palets solognots
1h
Mendiants au chocolat
30min
Cristallisation du chocolat
15 min
Chocolats de Noël
1h
Tuiles aux amandes
25 Min
Sablés d'antan
1h 30min
Oranges au chocolat
1h 30min
Rochers feuilletés au praliné
1 godz. 5 min
Fruits déguisés
45min
Canistrelli
1h