Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao à pâtisser
- 12 noisettes décortiquées
- 12 amandes décortiquées
- 12 raisins secs
- 12 pistaches, décortiquées et non salées
- 3 morceaux d'écorce d'orange confite
- Wartości odżywcze
- na 2 pièces
- Kalorie
- 895 kJ / 217 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3h 30min
Confiture de clémentines
50 min
Confiture de Noël à l'orange
1h
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12 Std. 30 Min
Bouchées truffées noisette-café
50 min
Sucre citron-cardamome
2h
Amandes au cacao et au café
30 min
Mendiants au chocolat
30 min
Pâtes de fruit à la fraise
2h 35min
Fruits déguisés
45 min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Petits oursons guimauve-chocolat
4h