Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère, en dés
- 3 œufs
- 170 g de farine, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique
- 80 g d'huile d'olive (prélevée dans le bocal des tomates confites), et un peu pour le moule
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de lait
- 8 tomates confites à l'huile d'olive, en dés
- 150 g de mozzarella en billes
- ½ bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 4506 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Cookies aux olives et au chèvre
30min
Minicakes au pesto et aux pignons
40min
Sablés au pesto et au parmesan
35min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Cake pesto et tomates séchées
40min
Biscuits au comté
1h
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Petits cakes courgette-chorizo
1sa 5 dk
Cake tomate, feta et graines de nigelle
1 Std. 10 Min