Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 750 g Äpfel (am besten Boskop), geschält, geviertelt
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in kleinen Würfeln
- 300 g Zwiebeln, in Scheiben
- 500 g Blutwurst, in Scheiben
- 500 g Leberwurst, in Scheiben
- 100 g Milch
- 1 TL Salz
- 30 g Butter
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3594 kJ / 857 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1h 10min
Stielmus-Untereinander
50min
Birnen, Bohnen und Kassler
50min
Kasseler mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1h
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Grünkohleintopf mit Würstchen
1h 20 min
Blaue Pellkartoffeln mit Erbsenschmand
45min
Kartoffel-Rosenkohl-Stampf
40min
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40min
Salzschneidebohnen
45min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1h
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45min