Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 2 Stängel Majoran, abgezupft
- 2 Stängel Liebstöckel, abgezupft
- 5 Stängel Dill, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter
- 4 Bratwürste, roh, grob
- 600 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (2 cm)
- 850 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Hack-Käse-Topf
45 Min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Porree-Hackfleisch-Suppe
1小时
Tomatensuppe mit Hähnchen
45 Min
Erbsen-Krabben-Suppe
35min
Königsberger Eintopf
45 Min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1小时
Gemüse-Eierstich-Suppe
45 Min
Feta-Cremesuppe
35min
Zucchini-Chorizo-Suppe
1小时
Mett-Porree-Suppe
40min