Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Matjesfilets
- 250 g Buttermilch
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Äpfel, mittelgroß, säuerlich, geviertelt
- 1 Salatgurke, entkernt, in Stücken
- 3 hart gekochte Eier, halbiert
- 450 g Saure Sahne
- 150 g Sahnejoghurt
- 1 TL Salz
- 1 EL Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2098 kJ / 501 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Senfeier
1 godz. 5 min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Radieschensalat
10 Min
Birnen, Bohnen und Kassler
50min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Heringsstipp mit Drillingen
1 Std.
Schmorgurken mit Kasseler und Spiegelei
35min
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 Min
Leber Berliner Art (Berlin)
50min
Labskaus
50min