Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Matjesfilets
- 250 g Buttermilch
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Äpfel, mittelgroß, säuerlich, geviertelt
- 1 Salatgurke, entkernt, in Stücken
- 3 hart gekochte Eier, halbiert
- 450 g Saure Sahne
- 150 g Sahnejoghurt
- 1 TL Salz
- 1 EL Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2098 kJ / 501 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feine Königsberger Klopse
1 godz.
Lammkeule alla Romana
2j 15 menit
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3 Std.
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 Min
Matjes mit Radieschensalat
50 Min
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 min
Fleischsalat
10 min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 min
Heringsstipp mit Drillingen
1 godz.
Panierter Fisch mit Remoulade
40 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1óra 30p