Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindfleischbrühe
- 1600 g Wasser
- 200 g Rinderknochen
- 500 g Rindfleisch (Suppenfleisch, ohne Knochen)
- 1 TL Salz
- 15 schwarze Pfefferkörner
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 4 Gewürznelken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 120 g Staudensellerie, in Stücken
Tomatenbröselei
- 20 g Parmesan, in Stücken
- 20 g Pinienkerne
- 80 g Weißbrot, vom Vortag, entrindet, in Stücken
- 1 EL Öl zum Braten
- 40 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, in Streifen
Eintopf und Fertigstellung
- 400 g Wirsing, ohne Strunk, in Stücken
- 120 g Muschelnudeln
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2323 kJ / 555 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1618 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1 Std.
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40 Min
Westfälische Erbsensuppe
4 Std.
Rote-Bete-Eintopf
1 Std. 30 Min
Hähnchen-Ragout
45 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 Min
Bremer Labskaus
1 Std. 20 Min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 Std. 45 Min
Dreierlei Linsensüppchen
50 Min