Seelachs mit Dijon-Senfsauce und Currycroûtons
TM5 TM31 TM6

Seelachs mit Dijon-Senfsauce und Currycroûtons

4.3 (61 ocen)

Składniki

Seelachs, Zuckerschoten und Currycroûtons

  • 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
  • 20 g Zitronensaft
  • ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 500 g Wasser
  • 250 g Zuckerschoten
  • 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • Salz zum Würzen
  • 480 g Seelachsfilets (4 Stücke à 120 g)
  • 150 g Toastbrotscheiben, entrindet, in Würfeln (1 cm)
  • Curry, zum Bestreuen

Dijon-Senfsauce

  • 250 g Sahne
  • 25 g Speisestärke
  • ¾ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 20 g Dijon-Senf

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2592 kJ / 619 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
40 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy