Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta tipo tonnarelli
- 15 - 20 grani di pepe nero
- 200 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2048.5 kJ / 489.5 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 948.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno e olive
35 Min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 min.
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1 Std. 20 Min
Gnocchi con pastissada
2óra 30p
Pasta fredda al profumo di zafferano e limone
40 Min
Tagliolini fichi e guanciale
40 Min
Spaghetti cacio e pepe
35 Min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Gnocchi al gorgonzola dolce
20 Min
Spaghettoni cacio e pepe
25 min.
Pasta alla gricia
30 Min